Održana završna konferencija projekta energetske obnove Doma za starije i nemoćne u Udbini - Dom Ličko - senjske županije

Održana završna konferencija projekta energetske obnove Doma za starije i nemoćne u Udbini

Održana je završna konferencija povodom završetka radova na projektu „Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, Podružnica Udbina“. Na konferenciji je bila i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić koja istakla da se radi o iznimno zahtjevnom projektu vrijednog 384,000 eura od čega je 164,000 uloženo iz županijskog proračuna. Ravnateljica Doma za starije Ličko-senjske županije, pod čijom upravom je i Dom u Udbini, Ivanka Stilinović, nije krila zadovoljstvo ovim projektom kojim je realizirana energetska obnova zgrade Doma koji se nalazi u središtu Udbine i kojom je zgrada uređena u lijep objekt. U konačnici ukupna vrijednost radova iznosila je nešto manje od 385,000 eura pri čemu je iz Europe stiglo 186.374 eura, iz županijskog proračuna 167.143 eura, te iz ostalih izvora 30.836 eura. Izvođač radova bila je tvrtka Jukić DAM iz Otoka, a radova je nadzirala tvrtka Arhingtrade. Rezultati svih ovih radova su i vidljivi, ali bi trebali biti evidentni i u puno boljem korištenju toplinske energije i okolišnoj održivosti. Godišnje potrebna toplinska energija smanjuje se za čak 61,25%, za toliko je i smanjenje CO2, a energetski razred zgrade od energetskog razreda D napreduje u energetski razred B.

Preuzeto sa:

Održana završna konferencija projekta energetske obnove Doma za starije i nemoćne u Udbini

licke-novine.hr:

U Županijskom domu za starije osobe održana je danas završna konferencija za medije povodom završetka radova na energetskoj obnovi objekta Podružnice na Udbini.

http://www.licke-novine.hr/LSZ_23_3/LSZ%20_23_3.html#n122

 

 

Back to top