Održana pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma - Dom Ličko - senjske županije

U zgradi Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, Podružnica Udbina, Krbavska ulica 2, na Udbini dana 12.12.2019.godine je održana pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe”, s početkom u 09,00 sati.

Pokaznu vježbu civilne zaštite Vježbu su organizirali Dom za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, Podružnica Udbina i Općina Udbina.

U provedbu mjera civilne zaštite (evakuacija, gašenje požara, sigurnost, hitna pomoć) putem Županijskog centra 112 Gospić, bili su uključeni Dobrovoljno vatrogasno društvo Udbina, Javna vatrogasna postrojba Plitvička jezera, Policijska uprava ličko-senjska – Postaja granične policije Korenica, Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, Općinsko društvo crvenog križa

Plitvička jezera, Stožer CZ Općine Udbina, u suradnji i pod nadzorom MUP- ravnateljstvo civilne zaštite Rijeka, Služba CZ Gospić.

U vježbi su učestvovali ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Ličko – senjske županije i načelnik Općine Udbina, a o provedbi vježbe obaviješten je osnivač Doma, Ličko –senjska županija.

Cilj vježbe je bila provjera sustava aktiviranja, opremljenosti i osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za pružanje pomoći ugroženima, te praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe, prvenstveno osoba određenih za rukovođenje evakuacijom radnika i korisnika socijalnih usluga smještaja (dugotrajni smještaj), te njihovu sposobnost donošenja odluka u specifičnim okolnostima koje mogu nastati djelovanjem iznenadnog događaja opasnog po život i zdravlje prisutnih, te brzina i spremnost žurnih službi i operativnih snaga na području općine Udbina.

Pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe” je uspješno provedena, a sve žurne službe su se odazvale u realnom vremenu.

Predstojnica:
Ankica Jurjević, struč.spec.oec.

Preuzeto sa Facebook stranica Općine Udbina:
https://hr-hr.facebook.com/opcinaudbina/

 

 

Back to top